Prima pagină

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI DIN SLOVACIA

Stimaţi concetăţeni,

Începând cu data de 1 martie 2016 Secţia consulară a ambasadei Bratislava va fi închisă, de soluţionarea solicitărilor urmând a se ocupa Secţia consulară a Ambasadei României din Viena.

Coordonate utile:

 

SECȚIA CONSULARĂ

Adresă: Theresianumgasse 25, 1040 Wien (link către harta), în proximitatea Palatului Belvedere şi a Gării Centrale din Viena (Hauptbahnhof) Mijloace de transport public în apropiere: Tramvai D, O; Metrou U1, S1; Autobuz 13A

Telefon pentru informaţii consulare0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81 şi 0043-1-230.95.10.

Veţi fi direcţionat către Centrul Unic de Apel din România, fără costuri suplimentare, iar operatorul care va prelua apelul vă va furniza informaţii consulare generale. În cazul în care solicitarea dvs. este complexă, apelul va fi direcţionat automat către Secţia Consulară de la Viena, iar un consul va răspunde pe loc la solicitarea dvs. Înainte de apelarea numerelor de telefon mai sus indicate vă adresăm rugămintea sa consultaţi  informaţii postate pe acest site.

E-mail call-center pentru informaţii consulare:  contact@informatiiconsulare.ro

La acest e-mail puteţi obţine exclusiv informaţii consulare. Mesajul dvs. va fi preluat de Centrul Unic de Apel din România, iar un operator vă va oferi informaţii consulare generale. În cazul în care solicitarea dvs. este complexă, mesajul va fi direcţionat automat către Secţia Consulară de la Viena, iar un consul va răspunde în 24 de ore la solicitarea dvs. Rugăm să ne comunicaţi, în solicitare, care este oraşul/provincia/statul dumneavoastră de rezidenţă, pentru a vă oferi informaţiile consulare în funcţie de zona geografică.

Telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare Viena: 0043-699.117.26027
ATENŢIE! Acest telefon este strict pentru situaţii de urgenţă (ex.: decese, accidente cu victime, situaţii de pericol, calamităţi). Nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare.

Portalul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate:www.informatiiconsulare.ro

 


PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL: LUNI - VINERI, între orele 08.30-14.30

Atenţie! NU SE LUCREAZĂ CU PUBLICUL:  în zilele de sărbători legale ale României: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşte; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august, Sfânta Marie Mare, 30 noiembrie, Sfântul Andrei; 1 decembrie, Ziua Naţională; prima şi a doua zi de Crăciun. În zilele de sărbători legale austriece se lucrează cu publicul.

Anunţ! Începând cu 1 noiembrie 2015, cererile de paşapoarte (simple electronice şi/sau temporare) şi înscrierile de documente de stare civilă (certificate de naştere, căsătorie, deces) sunt preluate FĂRĂ PROGRAMARE! Numărul cererilor care pot fi soluţionate pe zi este limitat şi implică timpi de aşteptare, eliberarea serviciului având loc în 48 ore pentru serviciile cu taxa de urgenţă.

Cererile de paşapoarte şi înscrierile de acte de stare civilă pot fi preluate NUMAI în intervalul orar 8:30 – 12:30, după cum urmează:

  • LUNI, MARŢI, MIERCURI, JOI, VINERI – cereri de paşapoarte de toate tipurile şi vize (link);
  • MARŢEA ŞI JOIA – înscrieri de acte de stare civilă: certificate naştere, căsătorie, deces (link);
  • ​LUNEA, MIERCUREA şi VINEREA - Alte servicii consulare: acte notariale, renunţări/redobândiri cetăţenie, menţiuni stare civilă, procurări de acte, legalizări, etc. (link).

Titlurile de Călătorie pentru persoanele care nu dispun de acte se eliberează zilnic în intervalul 8:30-14:30, de LUNI până VINERI (link).

 

Link-uri utile:


Servicii consulare:

  • Paşapoarte electronice / biometrice / cu domiciliul in România / cu domiciliul în străinătate / temporare (link):
  • Paşapoarte temporare pentru nou născuţi (link): În prealabil trebuie să solicitaţi un certificat de naştere pentru noul născut. Ambele documente,  certificat de naştere şi paşaport temporar, pot fi eliberate în 48 ore.
  • Documente de stare civilă: înscrieri ale certificatelor de naştere, căsătorie, deces  (link):
  • Vize (link): programarea se realizează prin sistemul e-Visa  (link).

 

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Ghidul alegătorului român din străinătate

30.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 …

Scrutinul electoral pentru alegerea Președintelui României

30.10.2019

FOARTE IMPORTANT ! Scrutinul electoral pentru alegerea Preşedintelui României – noiembrie 2019 – In…

Consultare publica - secții de vot pentru alegerile prezidențiale

24.09.2019

Stimaţi concetăţeni, În zilele de 8-10 noiembrie 2019, respectiv, 22-24 noiembrie a.c., va fi organizat…

Ghidul privind rezidenta fiscala a persoanelor fizice

27.08.2019

Stimati concetateni, Va informam asupra faptului ca noul ghid privind rezidenta fiscala poate fi accesat la…